Pozorište

Pozorište

Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi, gradska ustanova u kulturi, ostvaruje i predstavlja raznolike kulturne i edukativne programe kojima se podstiče samostvaralaštvo, celoživotno učenje, te kreativno korištenje slobodnog vremena s ciljem unapređenja kvaliteta življenja.
Ponos naše kuće je amatersko pozorište ‘Bata Bulić’. Petrovac na Mlavi je jedan od retkih malih gradova u Srbiji koji sa ponosom može reći da je u njemu pre više od jednog veka osnovano pozorište, tačnije, januara 1908. godine. Pozorište je, uprkos raznim previranjima u društvu, koja su uzrokovala i više ratnih sukoba, većih i manjih razmera, promene društvenog uređenja i vlasti raznih ideologija, pretrajalo vreme i sve nedaće, tako da i danas postoji i traje.
Nekad, u davna vremena diletantsko, danas slovi kao Amatersko, i deluje pri Kulturno-prosvetnom centru, sa velikim uspehom pronoseći ime grada na Mlavi.
Pozorište, koje danas nosi ime „Bata Bulić“, okuplja petnaestak glumaca koji igraju u predstavama aktuelnog repertoara, kao i jedan broj ljudi koji čine tehničku podršku, a njihov entuzijazam, ljubav prema pozorištu, međusobno poštovanje i drugarstvo čine da ovo pozorište funkcioniše kao jedan dobro organizovan kolektiv i bude prepoznatljivo daleko izvan okvira sredine u kojoj radi.
Pozorište je poslednjih godina izgradilo repertoar i, čini se, uspelo da uspostavi neki svoj, prepoznatljiv stil.
Pozorište je danas u ogromnom zamahu, ima veoma ambiciozne planove. Jedan od ključnih zadataka je omasovljenje ansambla i uključivanje što većeg broja mladih u rad pozorišta.

Repertoar možete pogledati na sajtu KPC-a: Repertoar

Kulturno-prosvetni centar

Petra Dobrnjca 179, 12300 Petrovac na Mlavi

Telefon: +381 12 331 065 i +381 12 716 00 28
Direktor: +381 12 716 00 26

E-mail: kpcpetrovac@gmail.com
www.kpcpetrovac.com